//

Proactieve houding ontwikkelen


Proactieve houding ontwikkelen

Algemeen:

Ben jij iemand die veel over zich heen laat komen, vaak pas nadenkt over iets als het gebeurt of het aan anderen overlaat om te handelen? Wil je dat veranderen en het roer in eigen handen nemen? En zelf de regie pakken en vooruitkijken, zodat je niet steeds voor verrassingen komt te staan?

Je kunt ervoor kiezen om niet af te wachten, maar om zelf mensen te enthousiasmeren om iets aan te pakken of om een groep mensen tot een team te maken. Als een team bestaat uit meerdere proactieve mensen, zijn ze over het algemeen enthousiaster en presteren ze beter en nemen ze meer initiatief.

Proactiviteit zorgt ook voor ruimte voor onverwachte zaken. Omdat je actief handelt is een goede planning nodig en wordt er niet ad hoc gewerkt. Er is overzicht en iedereen is op de hoogte van wat er gebeurt. Wil jij ook  efficiënter en effectiever werken, meer overzicht hebben, beter leiding kunnen geven en tot betere resultaten komen? In deze training leer je hoe je proactief kunt handelen.

Voor wie is de opleiding proactieve houding ontwikkelen?

Deze training is bij uitstek geschikt voor deelnemers die minder afwachtend en proactief willen zijn. Zelf de regie pakken en vooruitkijken, zodat je niet steeds voor verrassingen komt te staan.

De training is ook geschikt voor leidinggevenden of medewerkers die leidinggeven aan een team. Wanneer je jouw teamleden weet te stimuleren tot initiatief en anticiperend gedrag dan heeft dit een gunstig effect op de productiviteit. Jouw team gaat efficiënter en effectiever werken, je hebt meer overzicht en kunt beter leidinggeven en komt tot betere resultaten.

Wat leer ik in de opleiding proactieve houding ontwikkelen?
  • Communicatievaardigheden
  • Proactief en reactief gedrag: welk gedrag en positie binnen het team hoort erbij
  • Feedback geven en ontvangen
  • Cirkel van invloed
  • Samenwerken
Wat levert de opleiding proactieve houding ontwikkelen mij op?

Na afloop van de training kun je jezelf proactiever profileren. Je hebt meer inzicht in je eigen denken en doen. Je bent je bewust van jouw persoonlijke manier van communiceren en werken en kent je kwaliteiten en  aandachtspunten hierin. Je kunt anticiperen en vooruitkijken, doordat je meer zicht hebt op je taken en de rol van je team. Je weet anderen te enthousiasmeren.

Wat is het niveau van de opleiding proactieve houding ontwikkelen?

Deze training wordt gegeven op mbo 3+ werk- en denkniveau, op een herkenbare en praktijkgerichte manier. Aan deze training worden geen vooropleidingseisen gesteld.

Wat is de duur van de opleiding proactieve houding ontwikkelen?

Deze opleiding duurt 2 dagen.

Verder ontwikkelen na de opleiding proactieve houding ontwikkelen?

Deze training maakt onderdeel uit van het GOC opleidingsmodel Leidinggeven. Dat betekent dat je binnen Leidinggeven stapsgewijs je verder kunt ontwikkelen. Door een verdiepingsstap of door kennisverbreding. Voor verdieping kun je bijvoorbeeld kiezen voor Operationeel leidinggeven. Bij verbreding kun je denken aan: Praktisch leidinggeven of Praktijkopleider.

Thema 1: communicatie en proactief gedrag

Thema 2: proactief gedrag en beïnvloeden

 

€ 895,- (excl. btw)

Bestaat uit:

  • leskosten
  • literatuur & materiaal
  • online leeromgeving
  • catering

Subsidie mogelijkheden

Nog geen ervaringsverhalen beschikbaar

Aanpak:

Beide lesdagen kenmerken zich door veel interactie aan de hand van opdrachten, oefensituaties, rollenspellen en video’s. De gemaakte huiswerk opdrachten dienen hierbij als input.

Groepsgrootte:

Maximaal 10 personen

Duur en studiebelasting:

Twee dagen. Voorafgaand aan de opleiding wordt gestart met een voorbereidende opdracht. Iedere lesdag wordt afgesloten met een huiswerk opdracht. De opleiding wordt afgesloten met een actieplan.

Toetsing en afsluiting:

Na afloop van de opleiding ontvang je een bewijs van deelname.

Inschrijfformulier

Plaats en data

11 december 2023, Veenendaal

Bel voor vrijblijvend advies van onze adviseurs:

(0318) 539 119

of stel je vraag per e-mail

Gerelateerde opleidingen