//

Print your future…..


Print your future….

Later als ik groot ben? Dan word ik drukker, nabewerker of print operator. Hoe mooi zou het zijn als kinderen en jongeren dát straks zeggen. Deze zomer start het Print your future-project. GOC helpt mee om de sector in de spotlights te zetten. Natuurlijk met als doel om de instroom van nieuw talent en zij-instromers te vergroten. Doe jij ook mee? Een video waarin een medewerker vertelt over zijn passie en trots op het vak is zo gemaakt en gedeeld op sociale media. Zo werken we met branchepromotie en toekomstgerichte scholing samen aan de toekomst van ons mooie vak en de continuïteit van jouw bedrijf!


Basisoperator flexo: 10 juni
Basisoperator offset: 10 juni
Basisoperator snijden: 10 juni
Colormanagement: 10 juni
Intro grafimedia technieken: 16 juni
Introductie leidinggeven: 17 juni
Social selling: 17 juni
Intro papier en karton: 7 juli
Basisoperator zeefdruk: 1 september
Operationeel leidinggevende: 2 september
Adobe update CC 2018 t/m 2021: 2 september
WordPress voor vormgevers: 3 septemberVakgerichte mbo BBL-opleiding start binnenkort weer

Heb jij nieuwe werknemers in dienst of werknemers die er al een poosje werken en graag hun vakgerichte mbo diploma willen halen, dat kan! Binnenkort starten we bij GOC weer met een nieuwe groep.

Een nieuwe medewerker start meestal in de niveau 2 opleiding. Als een medewerker meer ervaring heeft, kan hij starten in een niveau 3 opleiding. Voor niveau 3 maken we onderscheid tussen Drukken en Nabewerken. Maar voordat we starten hebben we uiteraard eerst een intakegesprek met de werknemer.

Klik verder voor informatie over de opleiding BBL >>Eerste mbo niveau 3 diploma uitgereikt door GOC


Afgelopen dinsdag hebben we ons eerste diploma op niveau 3 uitgereikt aan Floris Zijlstra, medewerker van Idemia. Hij kreeg het diploma voor de kwalificatie Drukker overhandigd door zijn trainer Sander Blom.

Sinds kort biedt GOC naast haar BBL mbo niveau 2 opleiding ook de niveau 3 opleiding aan.
Medewerkers kunnen zich diplomeren als Drukker of Nabewerker op niveau 3.

Wij wensen Floris veel succes in zijn verdere loopbaan!

 Aandacht voor vitaliteit

 

Gezonde en vitale medewerkers zijn goud waard voor een organisatie: zij zitten lekker in hun vel, hebben een goede energiebalans en presteren beter. Steeds meer werkgevers voeren daarom een actief vitaliteitsbeleid.

Het subsidieproject Create your future biedt een vitaliteitsprogramma. Met een adviseur breng je de knelpunten in kaart waarop het programma wordt afgestemd.

De medewerkers leren in de vorm van een workshop hoe zelf aan gezondheid en vitaliteit te werken. Ook is er een speciaal programma voor ‘gezond werken in ploegendienst’.

Meer weten over een vitaliteitstraject en de subsidieregelingen van het A&O Fonds en Create your future? Mail naar [email protected].

Ervaringsverhaal met vitaliteitsprogramma bij SMG >>Doorgroeien in leidinggevende functie

Slimmer samenwerken. Betere onderlinge communicatie. Meer output. Of samen een nieuwe richting in. Wat je ook wilt bereiken, het lukt gemakkelijker na een leiderschapsopleiding van GOC. Voor beginners én gevorderde leidinggevenden.

Introductie leidinggeven: 17 juni
Praktisch leidinggeven: 2 september
Operationeel leidinggevende: 2 september

Tijdens de opleiding ga je aan de slag met praktijkopdrachten in het bedrijf. Investeren in sterk leiderschap levert daarom direct en op de lange termijn rendement op. Informeer naar de subsidieregelingen van het A&O Fonds Grafimediabranche en Europese project Create your future: 0318-539119.Print your future

In Europees verband is vorig jaar het Print Your Future-project gestart voor de werving van jonge mensen. De Europese werkgevers- en werknemersorganisaties Intergraf en Union Global ondersteunen dit project. GOC is namens Nederland hierbij betrokken. De andere deelnemende landen zijn Estland, Duitsland en Portugal.

De uitstroom van vakmensen is een feit en geschoolde drukkers en nabewerkers komen nauwelijks van de grafische vakscholen. Willen we het hoge niveau aan mooi en bijzonder drukwerk in Nederland behouden, dan is zichtbaar maken van de branche belangrijk.

In juni wordt een workshop georganiseerd waarin we de discussie aangaan met onder andere grafische bedrijven, decanen, uwv, sociale partners. En we gaan aan de slag met een activiteit voor jongeren en zij-instromers waarbij we meer van de branche laten zien.
Op de Print your future website zijn vanuit de vier landen filmpjes aangeleverd van enthousiaste, jonge grafici.

Klik verder voor het bekijken van de filmpjes >>