//

Vraag nu jouw STAP-budget aan


Ben je werkende of werkzoekende? Dan kun je het STAP-Budget van maximaal € 1.000,- aanvragen. Met deze subsidie wil de overheid mensen helpen om zich (verder) te ontwikkelen tijdens hun loopbaan om zo een sterkere positie in te nemen op de arbeidsmarkt. Door gebruik te maken van het STAP-Budget (staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie) kun je een training of opleiding volgen om zo een wezenlijke stap te maken in je professionele en persoonlijke ontwikkeling.

Wegens de grote belangstelling was het STAP-Budget voor de eerste aanvraagtermijn (die van start ging op 1 maart 2022) binnen drie dagen helemaal op! De tweede aanvraagtermijn start op 1 mei 2022. Wees er dus op tijd bij!

Goed om te weten; een groot deel van de trainingen van GOC komen in aanmerking voor het STAP-Budget.

FAQ’s

Heb je nog vragen over het STAP-Budget? Grote kans dat je vraag hier tussen staat en beantwoord wordt. Klik hier voor de FAQ’s.

Direct aanmelden of inschrijven

Wil je het STAP-Budget aanvragen? Dan dien je je eerst aan te melden voor een training! Weet jij al welk leertraject je wil volgen? Schrijf je dan snel in! Mail ons op [email protected]

Hoeveel subsidie krijg ik?

 

Voorbeeld doorlooptijd

Op 26 april 2022 schrijf je je in voor een GOC training via de GOC website met een startdatum ná 29 mei 2022 en vóór 30 september 2022 (je training dient namelijk minimaal 4 weken en niet later dan 3 maanden ná je aanvraag te starten). Je ontvangt van ons binnen één werkdag het STAP-Aanmeldbewijs. Op 1 mei 2022 dien je (vanaf 10.00 uur) je subsidieaanvraag in via het STAP-Portaal van het UWV. Je uploadt bij deze aanvraag het ontvangen STAP-Aanmeldbewijs. Uiterlijk 29 mei 2022 krijg je van het UWV een toekenning of afwijzing. Stuur deze reactie door naar [email protected]. Bij toekenning is je deelname definitief en ontvang je verdere praktische informatie. Bij afwijzing wordt je deelname, indien door jou gewenst, kosteloos geannuleerd.
 

Subsidiebedrag

Het subsidiebedrag is maximaal € 1.000,- inclusief BTW. Hieronder hebben we een rekenvoorbeeld  uitgewerkt.

Rekenvoorbeeld  BTW factuur voor werkgevers

Je schrijft je in voor een tweedaagse training t.w.v. € 1.203,95 (€ 995,00 plus 21% btw). De subsidiabele kosten van deze training zijn € 1.203,95 – € 35,00 (cateringkosten) = € 1.168,95. De maximale subsidie betreft € 1.000,00. Je betaalt € 168,95 + 35,00 cateringkosten. De € 203,95 is mogelijk te verrekenen als BTW voor jouw werkgever.

Ben je benieuwd welke training bij je past?

Plan een adviesgesprek in met onze verkoop binnendienst. [email protected]

Voor wie is het STAP-Budget?

 

Om in aanmerking te komen voor het STAP-Budget moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • Je bent tussen de 18 jaar en de AOW-gerechtigde leeftijd.
 • Je bent volksverzekerd gedurende zes maanden in de afgelopen twee jaar.
 • Je ontvangt op het moment van de aanvraag geen andere financiering op het gebied van onderwijs (zoals studiefinanciering).
 • Je training of opleiding start binnen 3 maanden na de aanvraagtermijn.

 

Op = op!

Verdeeld over vijf aanvraagtermijnen in 2022 kun je per persoon één keer per jaar het STAP-Budget aanvragen. Deze subsidie vervangt de fiscale aftrek van scholingskosten. Lees hier meer informatie. Wees er op tijd bij! Mocht het subsidiebudget van de overheid op zijn dan is aanvragen namelijk niet meer mogelijk. Advies is om je dan bij de volgende aanvraagtermijn, die weer twee maanden duurt, opnieuw in te schrijven.

Inschrijven; hoe werkt dat?

 
Het aanvragen van het STAP-Budget kan weer vanaf 1 mei 2022 via het STAP-Portaal van het UWV. Hoe het aanvraagproces werkt, wordt hieronder uitgelegd.

Heb je het trainingsaanbod van GOC bekeken en heb je de training gevonden die aansluit op jouw leerdoelen? Schrijf je dan in via de blauwe inschrijfbutton ‘Inschrijven met STAP’ bij de training op de GOC website. Hiermee ben je verzekerd van deelname.
Let op: voor het aanvragen van het STAP-Budget dien je je voorafgaand aan te melden voor een training. Een optie plaatsen is helaas niet voldoende!
Binnen één werkdag ontvang je van ons een STAP-Aanmeldbewijs welke je nodig hebt bij het aanvragen van de subsidie.

Om te voorkomen dat de subsidie op is, dien je zo snel mogelijk je aanvraag in via het STAP-Portaal van het UWV. Het STAP-Aanmeldbewijs voeg je toe. Let er goed op dat je training niet eerder start dan 4 weken na het moment van aanvragen en niet later start dan 3 maanden na het aanvraagtijdvak. Voorbeeld: op 1 mei 2022 kan een aanvraag worden gedaan voor de periode van 29 mei 2022 t/m 30 september 2022.

Wordt de aanvraag door het UWV goedgekeurd? Dan wordt de inschrijving voor je training voltooid. Je kunt dan de door jou gekozen training volgen.
 

Wordt de subsidie niet toegekend?

Houd er rekening mee dat GOC geen invloed heeft op het wel of niet toekennen van het STAP-Budget. Wordt je subsidie niet toegekend en wil je daardoor de training niet volgen, dan annuleren we je inschrijving kosteloos.

Ben je benieuwd welke training bij je past?

Plan een adviesgesprek in met onze verkoop binnendienst. [email protected]

FAQ: STAP-BUDGET

Heb je nog vragen over het STAP-Budget? Grote kans dat je vraag hier tussen staat en beantwoord wordt. Mocht er toch nog iets onduidelijk voor je zijn, neem dan vooral contact met ons op via: 0318-539119. We helpen je graag verder.

1. Wat is het STAP-Budget?

Het STAP-Budget vervangt de fiscale aftrek scholingskosten. Het STAP-Budget (maximaal € 1.000,-) kan iedere volwassene met een band met de Nederlandse arbeidsmarkt (dus werkenden en werkzoekenden) gebruiken voor het volgen van een opleiding of training. Per persoon kun je dit budget één keer per jaar inzetten voor één opleiding of training. Het budget kan dus niet verspreid worden over meerdere opleidingen of trainingen. Lees er hier meer over.

2. Wie kan er gebruik maken van het STAP-Budget?

Om in aanmerking te komen voor het STAP-Budget moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • Je bent tussen de 18 jaar en de AOW-gerechtigde leeftijd.
 • Je bent volksverzekerd gedurende zes maanden in de afgelopen twee jaar.
 • Je ontvangt op het moment van de aanvraag geen andere financiering op het gebied van onderwijs (zoals studiefinanciering).
 • Je training of opleiding start binnen 3 maanden na de aanvraagtermijn.
3. Komen alle trainingen van GOC in aanmerking voor het STAP-Budget?

Ja zeker! Bekijk hier ons aanbod.

4. Hoever van tevoren kun je je inschrijven?

Je kunt je uiteraard op ieder moment inschrijven voor een GOC training. Gebruik hiervoor de blauwe ‘Inschrijven met STAP’ button. Na je inschrijving ontvang je van ons een STAP-Aanmeldwijs die je dient te gebruiken wanneer je je aanmeldt voor het STAP-Budget via het STAP-Portaal van het UWV. Houd er wel rekening mee dat je training niet eerder start dan 4 weken na het moment van aanvragen en niet later start dan 3 maanden na het aanvraagtijdvak. Voorbeeld: op 1 mei 2022 kan een aanvraag worden gedaan voor de periode van 29 mei 2022 t/m 30 september 2022.

5. Wanneer ontvang ik mijn STAP-Aanmeldbewijs die ik nodig heb om het STAP-Budget aan te vragen?

Het aanvragen van het STAP-Budget kan weer vanaf 1 mei 2022 via het STAP-Portaal van het UWV. Daarvoor heb je het STAP-Aanmeldbewijs nodig, die ontvang je op de volgende manier:

 • Schrijf je in voor een training uit het trainingsaanbod van GOC.  Let op: een optie plaatsen is niet voldoende.
 • Je ontvangt eerst van ons een bevestigingsmail én het intakeformulier. Dit intakeformulier is niet relevant voor het aanvragen van het STAP-Budget, wel voor het vervolg van je training.
 • Vervolgens ontvang je van ons binnen één werkdag het STAP-Aanmeldbewijs.
6. Op welke momenten kan het STAP-Budget bij het UWV worden aangevraagd?

In 2022 zijn er vijf aanvraagtermijnen. Eén termijn duurt twee maanden. Dit zijn de aanvraagtermijnen:

 • 1 maart t/m 30 april 2022.
 • 1 mei t/m 30 juni 2022.
 • 1 juli t/m 21 augustus 2022.
 • 1 september t/m 31 oktober 2022.
 • 1 november t/m 31 december 2022.
7. Ik ontvang studiefinanciering, krijg ik dan ook het STAP-Budget?

Nee, helaas niet. Als je studiefinanciering of een tegemoetkoming onderwijsbijdrage en schoolkosten ontvangt dan heb je geen recht op het STAP-Budget.

8. Ik kan de GOC training niet vinden op het STAP-Portaal van het UWV. Wat moet ik nu doen?

Wanneer je via het STAP-Portaal van het UWV je STAP-Budget subsidie probeert aan te vragen, dien je op de volgende punten te letten:

 • Ga naar het STAP-Portaal van het UWV en log in met je DigiD.
 • Upload je STAP-Aanmeldbewijs, die je van ons hebt ontvangen nadat je je hebt ingeschreven voor een GOC training.
 • Vul alleen het venster ‘Scholing’ in. Hier kun je de naam van de GOC training invullen.
 • Vervolgens kan het zijn dat de data en locatie, die dan worden getoond, niet overeen komen met de gegevens op jouw STAP-Aanmeldbewijs. Deze gegevens kun je gewoon wijzigen.

Je ontvangt van het UWV bericht als het STAP-Budget is toegekend.

9. Mijn aanvraag is door het UWV afgekeurd. Wat nu?

Dit kan helaas gebeuren doordat het beschikbare budget al op is of er een fout in je aanvraag is geslopen. Je hebt dan 2 opties; je kunt je training verplaatsen naar de volgende aanvraagperiode en de aanvraag dan opnieuw indienen. Of je kunt je training kosteloos bij ons annuleren door te bellen met  0318 – 539119 of te mailen naar [email protected].