//

Omarm de toekomst


Is de toekomst van drukwerk digitaal? Het zou zomaar kunnen. Want met print kunnen jouw klanten gericht in kleinere oplages communiceren. Duurzaam, datagedreven en gepersonaliseerd. We zien bij GOC in ieder geval een toenemende vraag naar kennis over onder andere inkjet printing. In deze nieuwsbrief lees je over onze nieuwe opleidingen op het gebied van digitaal drukwerk. Zo helpen we jou en andere grafimediabedrijven om de toekomst te omarmen! Dat doet ook Drukkerij Roelofs met het vitaliteitstraject van Create your future. Het bedrijf werkt zo aan de toekomst van het bedrijf en de medewerkers. Net als onze cursisten die zich blijven ontwikkelen en inzetbaar blijven voor de toekomst.


Opleidingen die binnenkort van start gaan

Machine operator vlakstansen: 19 november 2021
Strategisch accountmanager: 25 november 2021
WordPress voor vormgevers, 3 december 2021
Introductie leidinggeven: 8 december 2021
Basisoperator druk-, nabewerkings-, verpakkingstechnieken: 10 januari 2022
Technisch operator vlakstansen: 21 januari 2022
Intro grafimedia technieken: 25 januari 2022
Mbo opleiding Grafisch operator: 31 januari 2022
Front-end webdeveloper: 2 februari 2022
Workshop: de leidinggevende als coach: 8 februari 2022
Machine operator vouwplakken: 10 februari 2022
Operationeel leidinggevende: 10 maart 2022
Technisch operator flexo: 11 maart 2022
Machine operator flexo: 15 maart 2022
Leerwerktraject Zeefdruk & sign: 16 maart 2022

Op onze website vind je ons totale aanbod aan opleidingen.
Vragen over onze opleidingen of maatwerk trajecten? We zijn te bereiken via 0318-539119 of [email protected].


‘Meer efficiency, minder faalkosten door printtrainingen’

Digitaal drukwerk is bezig aan een snelle opmars in de grafimedia- en signbranche. Hoe haal je het maximale uit inkjet en andere type printers? Dat leer je in de printtrainingen die Erna Leenaars namens GOC geeft. Ook geeft zij aan dat de training van de fabrikant waardevol is, maar de kennis landt vaak niet als je de printer net hebt. De complexere vragen komen pas later boven als je je eigen werkroutines hebt ontwikkeld.’


Excursie naar Schut Papier

Inkt en vocht. Wat doet het op papier, hoe wordt papier gemaakt en waarom reageert het op die manier op de pers? Onderwerpen die aan bod komen in de GOC opleiding Technisch operator offset. Waar kun je beter begrijpen dat papier een natuurproduct is en leren hoe het wordt gemaakt en wat daarvoor nodig is? Bij de papierproducent zelf. Een excursie naar Schut Papier was daarom een mooie en leerzame toevoeging aan de opleiding. Paul Spies was bereid die extra kennis mee te geven aan onze studenten.


Vier geslaagden voor opleiding Operationeel leidinggeven

Afgelopen dinsdag 2 november is de 12-daagse certificerende opleiding Operationeel Leidinggeven afgerond met de vier kandidaten, Bas, Bob, Danny en Sven.

Na een intensief en leerzaam traject met veel opdrachten in de praktijk, reflectie op eigen handelen en bedrijfsbezoeken bij Graphic Packaging International Europe Cartons BV en Omnimark maken de cursisten aan het eind een persoonlijk opleidingsplan. Voor de afsluiting geven de cursisten een presentatie waarin het geleerde is toegepast. De onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere stijl van leidinggeven, beïnvloeden en overtuigen, inzicht in menselijke gedrag ook in een groep, arbo, ziekteverzuim en teambuilding.


Vitaliteitstraject geeft Drukkerij Roelofs nieuwe energie

Hoe ouder je wordt, hoe langzamer je herstelt. Dat geldt voor een laat feestje of een flinke sportieve inspanning, maar ook voor je herstel na een gedraaide dienst. Drukkerij Roelofs ging samen met GOC en subsidie van Zilveren Kruis aan de slag met vitaliteit. Wat zij ontdekten? Met kleine aanpassingen maak je het werk makkelijker én beter vol te houden. En zeker zo belangrijk, dat men zich gelukkiger en meer gehoord voelt. Want daar draait het om bij plezier in het werk hebben: weten dat je als medewerker niet alleen geeft aan de baas, maar dat die ook in jou en in je gezondheid investeert.

De komende jaren willen ze blijven investeren in duurzame inzetbaarheid en opleidingen. Te beginnen met een tweede vitaliteitstraject voor de dagdienstmedewerkers. Bij Drukkerij Roelofs is er natuurlijk ook aandacht voor de Week van de Werkstress.

Klik hier >>


Week van de Werkstress

Met bewegen en ontspannen verklein je de kans op een burn-out. We steunen het initiatief van OVAL en vragen via deze weg aandacht voor dit thema. OVAL organiseert dit jaar voor de achtste keer de Week van de Werkstress. De week van 15 tot en met 19 november staat in het teken van dit thema.

Doel is om werkenden en werkgevers bewust te maken van hun eigen verantwoordelijkheid en de mogelijkheden om serieus werk te maken van mentale kracht.

Mentale kracht gaat niet alleen over reageren, maar ook over goed voorbereid zijn op (dreigende) stress of tegenslag. Een mentaal sterke organisatie houdt zich staande in wisselende en stressvolle omstandigheden. Het centrale thema is daarom dit jaar: Mentaal sterk!
Aandacht voor dit onderwerp sluit aan bij onze activiteiten voor Create your future.